Търсене на имоти

Българското правителство дава свои имоти на организации и общини

Българското правителство дава свои имоти на организации и общиниС решение на Министерски съвет държавата предоставя на Министерството на културата бивш военен имот от 5 дка и застроените в него три сгради, съобщиха от правителствения пресцентър. Имотът се намира в местността Къро на софийския район „Младост”. Той ще се ползва от Народния театър „Иван Вазов” за съхранение на декори.

С друго решение на кабинета в парк „Приморски” във Варна ще бъде учредено безвъзмездно право на ползване върху имот частна държавна собственост в полза на Сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения. Теренът е с площ 1664 кв. м. и сграда от 153 кв. м. Имотът се използва от сдружението като дневен център за възрастни хора с интелектуални затруднения. Сградата е реновирана, модернизирана и адаптирана от сдружението за социални услуги с помощта на международни и национални донори.

Кабинетът прехвърли имот на община Стражица, който се намира в с. Камен. Това са сградите на закритата Професионална гимназия по селско стопанства „Марко Ангелов”. Те ще се ползват за подобряване условията на обучение на учениците от СОУ „Св. Климент Охридски” в селото.

Заради отпаднала необходимост правителството взе решение да отнеме правото на Българския институт по метрология. Теренът с площ от 330 кв. м. се намира в Южна промишлена зона на Видин. Имотът се предоставя за управление на областния управител на Видин.
 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини