Търсене на имоти

Виртуална реалност ще събира архитекти, инженери и дизайнери в общи проекти. Приложението ще е достъпно от компютър и смарт устройства

Творческото цифрово студио Squint/Opera в колаборация с BIG и UNStudio, работят върху създаването на Hyperform - инструмент, който позволява на архитекти и проектанти да си сътрудничат във виртуална реалност. Приложението е описано като  "разширена творческа среда за сътрудничество на бъдещето" и може да се използва за разглеждане, споделяне и навигация на цифрови модели на проекти. Hyperform се развива от две години и представлява виртуален работен плот, до който може да се влезе от компютри, таблети, смартфони или чрез слушалки с виртуална реалност.


Видео:Squint/Opera, BIG и UNStudio
Освен че разглежда моделите в неутрално пространство, Hyperform може да се използва за цифрово преглеждане на модели на сгради в рамките на средата, за която те са проектирани. Инструментът използва данни за геолокация, за да създаде виртуален модел на сграда и пейзажа около нея, за да позволи на архитектите да видят как сградата ще бъде свързана с околната среда. Ян Бунге, управляващ директор на Squint/Opera, описва пред dezeen.com това пространство като "тестова среда". "Хиперформата е първият път, когато можем да почувстваме и усетим пространствено състояние, преди да бъде построено", продължава Бунге и е категоричен, че това напълно ще промени начина, по който проектираме и преглеждаме проекти в изградената среда. За разлика от повечето инструменти, Hyperform е инструмент, разработен от индустрията за индустрията.
 
Снимки: Squint/Opera, BIG и UNStudio

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини