Търсене на имоти

Волокоптер – бъдещият транспорт за „зелени“ градове

След като стана ясно, че Париж ще има летящи таксита за Олимпийските игри през 2024г., оказва се, доста по-рано ще бъдат пуснати в употреба волокоптерите. Информационният канал CNN съобщава за навлизането на технологичното изобретение още през следващата година. Бъдещето е доста по-близо, отколкото си мислим!
 

Освободеният от вредни емисии въздушен транспорт ще бъде приложен в различни градове по света, сред които Дубай, Сингапур и някои места в Германия, където е и родината му. Немската компания-производител характеризира волокоптера /VTOL/ като първата напълно електрическа и безопасна летяща машина. С прости думи – това е екологично летящо такси, което ще избягва натоварения трафик в някои от световните мегаполиси и ще може да превозва по двама пътници на разстояние до 27 км. като ги взима и оставя на „Воло Точки“ /Volo Pots/. Батериите му пък ще се презареждат от роботи на „Воло Хъбове“ /Volo Hubs/ преди всеки полет.
 

Принципът на действие на волокоптера е основан на технологията на дроновете. Изобретателите му смятат, че скоро той ще стане един от най-евтините начини за придвижване в града или поне ще струва колкото превоз с едно нормално такси. Според тях, новата летателна машина е революция във възможностите за придвижване и ще се отрази благотворно на градовете, чието въздушно пространство ще бъде използвано много по-лесно и ползотворно.
 

Машината е била представена за първи път миналия месец на изложението „Greentech festival“ в Берлин. Смята се, че до края на 2020г. волокоптерът ще бъде пуснат в употреба.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини