Търсене на имоти

Експерти прогнозират, че чуждите инвеститори във френски имоти ще се увеличат

Експерти прогнозират, че чуждите инвеститори във френски имоти ще се увеличатПрез 2014 г. чуждите инвеститори във френска недвижима собственост да се увеличат, са очакванията на агенти на имоти. Това съобщава OPP connect. Някои експерти очакват около 15 000 чужденци да закупят недвижимост във Франция. За сравнение, през 2012 г. броят им е бил малко над 10 000.

 

Засега засиленото търсене на инвеститорите от други държави е насочено предимно към имоти на Лазурния бряг, Париж, Алпите. Очакванията са да нарасне интересът и към други райони. Вече има закупени имоти от чужденци в Лангедок- Русийон и в Поату- Шарант. Това е добър повод да бъдат привлечени и други.

 

Експертите не очакват рязко покачване на цените. Те уточняват, че пазарът във Франция е разнообразен и в някои региони имотите поскъпват, а в други цените им падат. Засега не може да се мисли за ръст като в Лондон. А и точно ниските цени привличат купувачите. Чужденците са предимно от Италия, Великобритания и Белгия. Наблюдава се увеличаване на клиентите от Русия, Швейцария и САЩ.

 

Спадът на цените на френските имоти е добър повод за инвеститорите.  Най -големият срив е в Пеи дьо ла Лоар с понижение от 7.8% , следван от Франш –Конте, със 7.7% и Долна Нормандия , където цените са намалели с 6.4% на годишна база . В съседна Горна Нормандия те са се сринали с 5.8%. Цените са паднали също с 3,8% в Бретан , района на Алпите, Лазурния бряг. А в Бургундия са намалели с 4.3%.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини