Търсене на имоти

Имотният пазар в Китай е под натиск, цените на жилищата падат

Имотният пазар в Китай е под натиск, цените на жилищата падатКитайските строителни предприемачи са под натиск заради забавяне на продажбите на имоти, което може допълнително да понижи цените на жилищата. Това пише Global Property Guide, цитирайки анализатори на Standard & Poor’s (S&P). Прогнозите на експертите са за поевтиняване най-малко с 5%.

Продажбите на земя са намалели с 38% за година. Това е важен показател за състоянието на пазара на имоти в Китай. Сделките през май са намалели с 45% спрямо същия месец на миналата година и с 19 на сто спрямо април. В някои градове дори няма нито една продажба на земя от март насам. Специалисти отчитат, че така нареченият „горещ сезон” за сделки с имоти в Китай, който е последната седмица на април, тази година не се случи.

От края на миналата година експерти предупреждават за опасност от имотен балон в огромната азиатска държава, която е сред водещите световни икономики. Криза в строителния сектор ще се отрази на брутния вътрешен продукт. Този сегмент е от основните за китайската икономика.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини