Търсене на имоти

Каква е връзката между модерните небостъргачи и Древен Рим?

В древногръцката и римската скулптура заоблените форми са били използвани за внушаване на комфорт, безопасност и спокойствие. Днес, ние забелязваме тези естетически уникални форми във фасади, вътрешни пространства и прозорци в много от сградите ново строителство по цял свят и особено в небостъргачите. Изданието „Haute Residence“ акцентира на три великолепни примера, които се намират в един от най-скъпите райони на Ню Йорк, Манхатън.

35 Hudson YardsРазположен в най-новия квартал на Манхатън, 35 Hudson Yards е най-новото попълнение от „David Childs и Skidmore Owings & Merrill“. Вдъхновена от органичната архитектура на Дейвид Чайлд, сградата предлага магнетична таванска светлинна инсталация във формата на Наутилус, която посреща посетителите във фоайето и ги отвежда до коридора на асансьора. Селекцията от екзотичен дървен материал, камъни и метали създава привлекателна и луксозна атмосфера, допълнена от колекционерски мебели, произведения на изкуството и осветителни модули, които допълнително украсяват най-луксозната сграда в Hudson Yards.

 130 WilliamНебостъргачът 130 William не би могъл да съществува никъде другаде! Сър Дейвид Аджайе е използвал контекстът на ландшафта като отправна точка, за да се противопостави на конвенциите на обичайните високи стъклени кули, използвайки извивки и арки, вдъхновени от класическата архитектура на древните империи. Характерна особеност на сградата е уникалният силует от ритмични огромни бронзови сводести прозорци, които черпят вдъхновение от любимите тавански помещения, населявали някога района на Манхатън. Със своите 66 етажа новата луксозна кула бързо се разпознава заради емблематичната си архитектура и уникалните си извити прозорци.

125 Greenwich StreetПроектиран от световноизвестния архитект Рафаел Виньоли, небостъргачът на улица „Гринуич 125“ е на 88 етажа. Тази извисяваща се сграда разполага с открита бетонна колона, която минава по цялата й височина и извита стъклена фасада, която подобрява панорамната гледка към река Хъдсън и Статуята на свободата. Тази извита фасада обхваща 1394 квадратни метра площ и освен апартаменти, в нея се намира и частен клуб, наречен „The 88“, който се простира на горните три етажа. Клубът е предлага уелнес процедури за жителите и разкрива прекрасна гледка към водата.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини