Търсене на имоти

Как се живее в имение с подземни улици за 19.5 млн. долара?

Имение на брега на езеро Ери в Охайо се продава за 19.5 млн. долара.

Имението, на брега на езеро Ери в Охайо, на изобретателя Дон Браун, построено в началото на 90-те, се продава за 19.5 млн. долара. Имението се състои от вила, частен плаж, яхтено пристанище и писна за хеликоптери. Освен това в приземието си Дон Браун е създал причудливи подземни улици.

Това е само една част от характеристиките на имението, което агенцията за недвижими имоти Sotheby's продава за 19.5 млн. долара. От компанията твърдят, че разглеждането на имота отнема цели четири часа и полвина.

Дон Браун и съпругата му загиват при самолетна катастрофа и сега двамата синове са решили да продадат имението.
Уникалното имение е разположено върху 160 акра, а самата къща е с размери 5 576 кв. м с подземния етаж. „Това е имот с много напредничав дизайн, построен през 90-те", разказва , казва Рандъл Дарвин, вицепрезидент на CB Richard Ellis. „Беше 20 години напред спрямо времето си и знам, че е направен от специална бяла тухла, създадена за този проект, чиято формула е унищожена, за да не се използва никога повече".

Обзавеждането на вилата е започнато от дизайнера Якобсен, който е обзавел къщите на Мерил Стрийп, Джаки Онасис и семейство Мелън. По-средата на проекта обаче Якобсен е уволнен, за първи път в живота си. Въпреки това той оставя своята запазена марка- разчупен дизайн, който позволява на собственика да постави своите неща както пожелае.

Целият дом е серия от 20 замъкa с пирамидален връх, свързани със стъклени коридори. В къщата има пет бара, като единият от тях изцяло е направен от кожа на полярна мечка. Също така има и една бръснарница, където Дон всяка сутрин се бръснел. На една от стаите таванът се отваря и се разкрива красива гледка към езерото.

В единия край на къщата, има клетки, които се отварят на всеки кръгъл час и два добермана, обучени да тичат периметъра на имота, излизат. След час се отваряла втора клетка за втората двойка кучета пазачи.

Къщата не се вижда от пътя нарочно, а за целта са използвани тонове пясък и тиня от езерото за да се оформят изкуствени хълмове. От езерото обаче се разкрива панорамна гледка към цялата фасада.

Домът на Дон Браун никога не е бил сниман до сега, защото той не е бил съгласен с това. Единствено предстоящата продажба на имота позволи на фотографите да надзърнат отблизо.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини