Търсене на имоти

Къде зимуват богатите? (част 3)

алгарве, португалияПродължение от "Къде зимуват богатите (част 1)" и "Къде зимуват богатите (част 2)"

Монте Рей Голф&Кънтри Клуб

Монте Рей Голф&Кънтри Клуб е част от инвестиционен проект от луксозен клас, разположен върху 400 хектара, в подножието на невисоките планини Сера ду Калдейрао. Това е и едно от най-скъпите голф игрища в Португалия. Като се има предвид сравнително гъстото застрояване по крайбрежието на Алгарве, комплекс Монте Рей, който е на 7 км от океана, е достатъчно близо и в същото време удобно далеч от шумотевицата на големите курорти.

Плановете  предвиждат оформянето на две отделни игрища с по 18 дупки. Към момента е изградено само едното. Негов проектант е легендарният Джак Никлаус. Клубът се стреми към петзвездно обслужване и клиенти, и е обявен за едно от най-добрите в Португалия.

Централната сграда на Монтерей Голф&Кънтри е построена в ренесансов стил и е разположена в красива градина, високо над самия терен на игрището. Тук има и голф академия, която представлява голяма открита площ обучение, с допълнителни вътрешни помещения.

Проектът предвижда изграждането на петзвезден хотел, но към момента, посетителите използват под наем съответстващите на същата категория вили. Има и места за продажба, като парцелите варират от 2 000 кв.м до 7 000 кв. м площ. Повечето от тях са разположени така, че да се наслаждават на гледка към океана. Комплексът се слави и с гурме кухнята си. Шеф готвач тук е Хайме Перез, протеже на известния Феран Адриа.

Голф клуб Куинта да Риа

Двете игрища в клуба – Куинта да Риа и Куинта да Сима, още с откриването им през 2001 г. стават едни от най-популярните в Алгарве. Строени по проект на американския голф архитект Роки Рокмор, те са разположени в крайбрежната зона и са различни с това, че не разполагат с жилищна част.

Клубната сграда на Куинта да Риа е разположена в реставрираните сгради на някогашна селска ферма и изглежда изключително любопитно.

След откриването, през 2008 г., на хотел „Робинсън клъб Куинта да Рия”, под известната немска марка, в него е създаден допълнителен голф клуб. Самият хотел се намира между двете игрища, което е допълнително удобство.

Второто поле Куинта да Сима, се намира в непосредствена близост. То е с по-голяма трудност и е предназначено за сериозни турнири.

Областта Алгарве в Португалия бе една от потърпевшите от имотния бум. Амбицията й да се развива като световна голф дестинация е една добра алтернатива, която създава добавена стойност към имотите, разположени далеч от предимствата на крайбрежието. В развитието на тази обща концепция намеса има както държавата, така и частния капитал. И не случайно. Голфът е елитарен спорт и терените за игра по цял свят събират елита на бизнес средите, което означава най-малко три неща: квалитетен туризъм, високи приходи и стимулиране на местната икономика във всеки аспект.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини