Търсене на имоти

Расте интересът към имоти в ски курорти след Зимните олимпийски игри

Расте интересът към имоти в ски курорти след Зимните олимпийски игриЗавършилите наскоро зимни олимпийски игри в Сочи засилиха интереса на купувачи към имоти в ски курорти в Алпите, съобщава OPP Connect. Констатацията е на френски брокери на недвижимост. Очакванията на експертите са търсенето да се повишава. То е стимулирано и от страстта към ските на популярни холивудски актьори, които са забелязани на пистите във френските Алпи през последния месец.

Не е задължително купувачите на имоти в близост до ски курортите да разполагат с големи финансови средства. Те могат да печелят от собствеността като я отдават под наем. Според специалистите осем от всеки десет собственици на домове в зимните ски комплекси ги дават на наематели. Така успяват да погасяват вноските по кредита, който са изтеглили за покупката. Много инвеститори се възползват от ниските нива на лихвените проценти.

Някои курорти и имоти са с по-високи нива на заетост. Инвеститорите могат да разчитат на добра печалба, ако закупят имот в целогодишен курорт или с дълъг сезон. Наличието на ски училище и предлагането на различни удобства за туристите също се отразява на търсенето. Най-малко десет седмици заетост е напълно постижимо през зимния сезон. Някои от собствениците търсят услугите на фирми за управление на имоти и са готови да плащат комисионна. В повечето случаи тя е 20%.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини