Търсене на имоти

Топ 10 на най-добрите места за живеене в Турция предпочитани от чужденци

В последните години Турция е постигнала отлична репутация в сферата на туризма, благодарение на своята живописна природа, богата култура и съхранениете исторически забележителности.

Много чужденци, живеещи в Турция са щастливи, че са се преместили да живеят в страната. Всеки ден броят на чуждестранните граждани, пребиваващи в Турция се увеличава. Сред тях има много немци, холандци, руснаци, шведи, японци, англичани, иранци, французи и белгийци.

Чужденците, които са на почивка в Турция пребиваващи в страната като туристи са привлечени от живописните места, където е много добре развита туристическата инфраструктура.Има определени области и градове, които се ползват с особено внимание от страна на чуждестранните граждани. Тези  които ще се преместят в Турция за постоянно пребиваване могат да се възползват от опита на другите, живеещи в тези части на страната, където благополучно живеят много чужденци.


10 от най-добрите места за живеене в Турция предпочитани от чужденци:

1. Анталия
Анталия - град, разположен на брега на Средиземно море. Той е един от градове с най-голяма популярност сред туристите. В Анталия, топлият климат и зелените живописни пейзажи привличат жители най-вече от страни с по-студен климат. Историческите, археологически и архитектурни обекти са многобройни. В това число най-известни сред тях са джамията Йивли Минарели, джамията на Мурат Паша, старинната часовникова кула, стария град Калеичи.


2. Истанбул
Истанбул – най-популярното и известно място в Турция. Тук с удоволствие живеят както местни жители, така и чужденци. Не е учудващо, че този „икономически локомотив” за Турция се пренасели. Като главен финансов център на страната, Истанбул привлича многобройни чуждестранни бизнесмени. Освен това Истанбул е град с многовековна история, който привлича чужденци от всички краища на света. Чужденците, които живеят в Истанбул харесват Чаените градини и историческите области, като районите Султанахмет и Византийския хиподрум.


3. Алания
Алания – още един популярен за чужденците град, разположен на Средиземно море. Освен красивата природа, Алания се слави с изисканите рибни ресторанти, историческите сгради и ваканционните имоти, където пътешествениците се връщат отново и отново. Много чужденци, които са били на почивка в Алания се връщат отново за да си купят дом, където да живеят през цялата година.


4. Кемер

Кемер – един от най-големите яхтени пристанища на Турция. Средиземноморският град е известен със своите плажове, морските пристанища и ресторантите. Близо до града са разположени руините на известен античен град. Кемер е предпочитана дестинация от туристи, които не обичат тълпите туристи и предпочитат усамотените плажове. Спокойните звуци на морето и безкрайните пясъчни брегове помагат както на местните жители така и на чуждестранните граждани да забравят за проблемите си.


5. Белек
Белек – този сравнително нов курорт стана една от най-популярните дестинации за почивка в страната, предпочитена от много чужденци. Белек е разположен на брега на Средиземно море, източно от град Анталия. Той е истински рай за чуженците, които обичат природата и морето, както и голфа.

6.Сиде
Сиде – един от най-посещаваните летни курорти по Средиземноморието. Освен с плажовете Сиде привлича многобройни любители на историческите забележителности с античните си руините.


7. Бодрум
Бодрум – разположен на античното място Халикарнас, където са се съхранили множество исторически паметници, Бодрум е един от курортите с най-добре развита инфраструктура.


8. Финике
Финике – един от турските градове, който обещава спокоен живот на пътешествениците и на чуждестранните инвеститори. В града се предлагат много луксозни имоти, които ще задоволят изискванията на чужденците.


9. Фетие
Фетие – едно изключително живописно място в Турция, разположено на брега на Средиземно море, заобиколено от планини и хълмове.


10. Кушадасъ

Кушадасъ -  малък и уютен град с прекрасен средиземноморски климат, разположен на крайбрежен залив.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини