Търсене на имоти

Турция планира да се превърне в основен играч на световния имотен пазар

Турция планира да привлече чужди инвестиции в имоти за 10 млрд. долара годишно.

Турция планира да се превърне в основен играч на световния имотен пазарТурция има намерение да се превърне в основен играч на световния имотен пазар, съобщава The Move Channel . Държавата планира да привлече чужди инвестиции в имоти за 10 млрд. долара годишно. Тя се е насочила към страните от Арабския полуостров и Персийския залив и най-вече тези, които са богати на петрол – ОАЕ, Катар, Оман, Бахрейн, Иран, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия. Освен към тези страни, Турция ще приложи плана си и към държавите от Европа.

В момента инвестициите в южната ни съседка възлизат на около 2,5 млрд. долара годишно.

Неотдавна законите за чуждестранната собственост в Турция бяха облекчени, което е стимул за развитието на пазарите на жилищни и бизнес имоти в страната. През месец май тази година правителството в Анкара премахна правило, забраняващо на чужденци да купуват недвижима собственост в Турция.

По рано тази година бе решено да бъдат разрушени и построени отново 7,5 млн. къщи, издигнати след земетресението в Мармарис през 1999 г., което отне живота на 20 000 души. Това също създава възможности за инвеститори и строители.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини