Търсене на имоти

Украинските граждани с най-много разрешения за пребиваване в ЕС

662 хиляди украинци са получили разрешения за пребиваване в чужда държава през 2017г., което ги поставя на първо място в Европейския съюз според анализ на Евростат. 88% от тях са били издадени от Полша, предава tellerreport.com. По-рано украинският външен министър, Павел Климнин е нарекъл „катастрофална“ ситуацията с миграцията на украинците.
 

На второ място се подреждат сирийците, но гражданите на Украйна са три пъти повече от тях. Според Европейската статистическа служба, през 2017 г. 223 хиляди бежанци от Сирия са получили разрешение за пребиваване в ЕС, повече от две трети от които са предпочели Германия. Третото място се заема от граждани на Китай - 193 хиляди души, повече от половината от които са предпочели да се установят във Великобритания.
 
Докладът на Евростат подчертава, че повечето разрешения за пребиваване (32%) се издават за целите на трудовата заетост, 26% за събиране на семейството, 17% за образователни цели и 24% за други цели, включително политическо убежище. От анализа на експертите става ясно още, че през изминалата година са били издадени общо повече от 3 милиона разрешения за получаване на разрешение за пребиваване в ЕС.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини