Търсене на имоти

Устойчив на атомни експлозии бункер бе обявен за продан в Швеция

В базите на една от агенциите за недвижими имоти в Швеция се появи обект, който ще се хареса на феновете на ексклузивните неща: продава се бункер, устойчив на атомни експлозии. Възможностите на този бункер са впечатляващи! Любопитното е, че той дори се продава в бюджетния (по шведски мерки) ценови сегмент – сегашният собственик иска да получи за него малко над 120 хиляди долара, предава TheLokal.Брокерът, който се опитва да продаде бункера в Швеция, разказва за неговия невероятен дизайн. В момента бункерът разполага с лазерно осветление: единият от двата етажа (всеки с площ от 400 м2) е обзаведен в стил «Междузвездни войни». По думите на брокера, още с влизането  в бункера той е изпитал вдъхновение от безграничните възможности на обекта – тук може да се направи и увеселителен парк, и тематичен хотел, и ексклузивен апартаментен комплекс.Бункерът се намира в сърцето на планината: вътре може да се влезе само през единствен 100-метров тунел. В него има специални душове, които изпълняват функциите на обеззаразяване - всеки, който влезе в бункера, може да премине процедури за прочистване от радиация и други опасни за здравето вещества. Също така бункерът е оборудван със системи за автономно захранване с вода и кислород.


 
Бункерът е бил построен от шведски военни след края на Втората световна война. Предполагало се е, че той ще стане укритие на политическия и военен елит в случай на ядрена атака. 
Припомняме, по-рано Domaza публикува анализ на имотите с повишено ниво на безопасност. Оказа се, че съвременните бункери, собственост на частни инвеститори и властимащи личности, не се различават много от луксозните СПА комплекси.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини