Търсене на имоти

Цените на имотите в Бразилия привличат много чуждестранни инвеститори

Все още ниските цени на имотите в Бразилия привличат много чуждестранни купувачи от цял свят.

Безкрайните плажове на Бразилия, процъфтяващата й икономика и екзотичният нощен живот винаги са били предпочитани от глобалната финансова общност, пише базираното в Абу Даби онлайн издание The National. Глобалните инвеститори в имоти едва сега се насочват към страната на самбата. Бразилия се радва на голям интерес от страна на купувачи на втори дом и инвеститори от Обединените арабски емирства.

Цените на жилищата от 2010г насам са скочили с 20%. Международните анализатори от BMI твърдят, че Бразилия преживява "епичен бум на недвижимите имоти".

Според Пол Престън, управляващ директор на компанията Elysian Properties, която промотира имоти в страната, Бразилия отговаря на всички условия (за инвеститорите на имоти).

Въпреки световната криза, бразилската икономика продължава да нараства, като БВП нараства с 5% годишно благодарение на разнообразната производствена база и бързоразвиващия се енергиен сектор.

Предстоящото домакинство на Световното първенство по футбол през 2014г. ще изиграе голяма роля за развитето на страната, което вече предизвиква огромно вливане на средства за изграждане на инфраструктурата. Две години след това пък предстоят Олимпийски игри в Рио де Жанейро.

Един от най-печелившите сектори от икономическия растеж е секторът на имотите. От 2003 г. насам към средната класа са се присъединили над 30 млн. бразилци, които нямат търпение да си купят жилища.

Милиони купувачи използват ипотеки за първи път, понеже финансирането в страната става все по-достъпно.

Сам Роджърс, директор на Bric Group, която предлага бразилски имоти в Близкия изотк, твърди, че "Близо 100 години хората в Бразилия не можеха да си купят жилище, защото не можеха да си го позволят". "Има огромен дефицит на жилища", допълва той.

Необходими са между 5 и 8 млн. жилища за да бъде посрещнато търсенето, според изчисленията на икономисти.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини