Търсене на имоти

GlobalData класира градовете с най-мащабни строителни проекти в света. Ето кой е победител…

Дубай е обявен за най-големият град в света за строителни проекти с петролопровод на стойност 374,2 милиарда долара. Градът на ОАЕ е победил Лондон, който е останал на второ място с проекти за 328,7 млрд. долара. В списъка, изготвен от анализатори на GlobalData, попадат общо 50 световни строителни мегаполиси, в които са планирани или вече се реализират проекти за общо около 4 320 трлн. долара! Според експертния доклад, цитиран от изданието arabianbusiness.com, общо 6 645 проекта се поддържат от увеличаващото се градско население. Обединените нации /ООН/ прогнозираха, че между 2016 и 2030 г. процентът на населението на света, живеещо в градове с поне един милион жители, вероятно ще нарасне от 23% на 27% и броят на мегаполисите се очаква да скочи от 31 на 41.
 

Ясмин Годзи, икономист в GlobalData, е заявила, че класацията на строителните мега градове в държавите от Персийския залив показва, че те харчат най-много за големи проекти за развитие в сравнение с размера на населението си. „Дубай, например, има население от 3,2 млн. души, но заема най-високата позиция по отношение на стойността на строителния мегапроект на петролопровода, на глава от населението".
 

Докладът също така показва, че азиатско-тихоокеанските територии представляват половината от 50-те града с проектни потоци, възлизащи на 1,7 трилиона долара.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини